Vrouwenkoor

Dirigent

marije4Marije Rommes  is sinds de oprichting in van het koor de dirigent. Daarnaast dirigeert zij nog drie andere koren en geeft zij een muziekgeschiedeniscursus aan de Volksuniversiteit. Ook werkt ze samen met verschillende pianisten voor concerten in Nederland en Engeland.

Marije is een bevlogen dirigent met veel aandacht voor stemtechniek en harmonie. Haar achtergrond komt tot uiting in de keuze van het repertoire van het vrouwenkoor Na8ten.

Zij studeerde schoolmuziek (diploma 1998), solozang klassiek (diploma 2003) en koordirectie (2005-2007) aan het conservatorium van Zwolle. Daarnaast zocht ze de muzikaal historische verdieping in de Muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht (diploma 2004) waar ze haar scriptie over de castraatzanger Guadagni schreef.

Vanaf 1998 dirigeerde Marije een groot aantal koren. Ook was ze solist in concerten en vanaf 2005 zong ze in het professionele ASKO kamerkoor te Amsterdam, een koor dat baanbrekend is in het uitvoeren van de allernieuwste Nederlandse klassieke muziek met oa. een uitvoering in het Concertgebouw.

Naast haar werk als zangeres was ze actief als docente stemvorming aan de muziekscholen van Apeldoorn en Zwolle en gaf ze workshops aan groepen beginnende zangers, privé zangles, en in opdracht van de Apeldoornse korenfederatie een stoomcursus zingen voor mannen.

In 2007 besloot ze naar Londen te verhuizen. Daar zong ze als eerste sopraan in het London Philharmonic Choir, dirigeerde ze the Blackfriars Choir (klassieke muziek) en de Highgate Newtown Community choir (klassieke en wereldmuziek) en gaf ze cursussen in Camden bij de English Folk Dance and Song Society. Sinds 2010 is ze weer in Nederland werkzaam.

website van Marije Rommes: http://www.singlalala.nl