Vrouwenkoor

Dirigent

marije4

Marije Rommes is sinds de oprichting van het koor de dirigent.

Ze heeft veel aandacht voor stemtechniek en harmonie. Haar achtergrond komt tot uiting in de keuze van het repertoire van Na8ten.

Marije studeerde schoolmuziek, solozang klassiek en koordirectie aan het conservatorium van Zwolle. Daarnaast zocht ze de muzikaal historische verdieping in de Muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht met een scriptie over de castraatzanger Guadagni.

Marije dirigeert koren vanaf 1998 en is daarnaast sopraan solist in concerten. Ze zong in het ASKO kamerkoor in Amsterdam met oa. een uitvoering in het Concertgebouw. Naast haar werk als dirigent en zangeres was ze als docente stemvorming verbonden aan de muziekscholen van Apeldoorn en Zwolle. In opdracht van de Apeldoornse korenfederatie gaf ze een stoomcursus zingen voor mannen.

In 2007 verhuisde ze naar Londen waar ze in the London Philharmonic Choir zong met concerten in o.a. the Albert Hall, the Royal Festival Hall en de kathedraal van Salisbury. Ze gaf solo recitals in o.a. the Crown Court Church of Scotland, the Wesley Chapel en bij Schott’s Music Publishers. Ze dirigeerde the Blackfriars Choir en de Highgate Newtown Community Choir en gaf cursussen in Camden bij de English Folk Dance and Song Society. In 2010 verhuisde ze terug naar Nederland.

Daar pakte ze de draad weer op met cursussen muziekgeschiedenis aan de Volksuniversiteit, lezingen over castraatzangers, de lessenserie Zingen met Zelfvertrouwen, en als solist in o.a. Bach cantates in het Academiehuis Zwolle, Berlioz met het Apeldoorns Symfonie Orkest, recitals in kunstgalerie Bruno Barat en tijdens de Boekenweek in boekhandel Waanders,  etc.

Ze geeft cursussen, workshops en privé zangles en dirigeert met veel plezier vrouwenkoor Na 8ten en gemengd koor Het Zwols Akkoord.

website van Marije Rommes: http://www.singlalala.nl